Nebankovní půjčka bez registru až 250 000 Kč

Kdo neuspěje v bance s žádostí o úvěr, zvolí nebankovní půjčku. Získat nebankovní půjčku je poměrně snadné a rychlé. Všechny nebankovní půjčky však nejsou stejné. Jak nebankovní půjčky fungují? Jaká je nejlepší nebankovní půjčka? A je možné dostat nebankovní půjčku s exekucí? 

Získat bankovní půjčku je čím dál tím těžší. Podmínky bank jsou přísné, zpracování žádostí je zatíženo zbytečnou administrativou a prověřování žadatele je zdlouhavé. Mnoho žadatelů tento proces nechce absolvovat. Nebo zkrátka na bankovní půjčku nedosáhnou.

Řešením je nebankovní půjčka. Není žádným nelegálním či nebezpečným produktem. V nebankovním sektoru funguje spousta ověřených a seriózních společností, jejichž úvěry mohou být srovnatelné s těmi bankovními.

Přesto se na poli nebankovních půjček pohybuje stále dost lidí a společností, jejichž úmysly nejsou tak čisté. Jejich jediným cílem je co nejvíce vydělat, a to klidně i na hraně zákona. Nebo i za ní. Každý, kdo si vezme nebankovní půjčku, by tedy měl vědět, na co si dát pozor.

Jaké mají nebankovní půjčky parametry? Lze získat nebankovní půjčky na IČO? A na co si dát pozor u nebankovní půjčky na ruku? Nejen tyto informace přináší následující komplexní článek o nebankovních půjčkách.

Co je nebankovní půjčka?

Už ze samotného názvu je jasné, že nebankovní půjčku poskytuje jiný subjekt, než je banka. Ovšem není třeba se něčeho bát. Každá společnost, která chce poskytovat úvěry, totiž ze zákona musí mít licenci České národní banky.

Nebankovní půjčku tedy poskytují úvěrové společnosti, které tuto licenci mají. Samozřejmě vyjma těch lichvářských, které jsou nelegální.

Licence ČNB je zárukou, že poskytovatel půjčky dodržuje zákony a pravidla, má kapitál alespoň ve výši 20 milionů korun, finanční i trestní bezúhonnost a sídlo v České republice. Díky tomu se trh s nebankovními půjčkami pročistil a stal se zase o něco bezpečnějším.

I přesto lze stále narazit na nepoctivce a lichváře, proto je dobré si každou nebankovní půjčku, resp. jejího poskytovatele nejdříve prověřit. Na internetu lze najít mnoho recenzí nebankovních půjček, v nichž klienti hodnotí své zkušenosti.

Rozhodně nelze doporučit nebankovní půjčku od poskytovatele, který nemá žádné recenze nebo je má dokonce negativní. Od takové nebankovní půjčky nejde čekat nic dobrého. Spíše naopak.

Nebankovní půjčka – výhody

Nebankovní půjčka má mnoho výhod. Patří mezi ně následující:

  • rychlost – peníze může mít žadatel na účtu ještě ten samý den
  • snadné vyřízení – celý proces probíhá on-line nebo po telefonu
  • široká nabídka produktů – mikropůjčka, půjčka s exekucí, půjčka bez registru aj.
  • vyšší pravděpodobnost schválení půjčky – benevolentnější přístup poskytovatelů
  • první bezúročná půjčka – řada poskytovatelů nabízí klientům první půjčku zdarma, tj. bez úroků

Poskytovatelé férových nebankovních půjček uplatňují politiku zodpovědného půjčování a ověřují bonitu (schopnost splatit úvěr) žadatele. Mnoho z nich nahlíží do registrů dlužníků, příp. do insolvenčního a exekučního rejstříku. Přesto však negativní záznam v registru automaticky neznamená zamítnutí žádosti.

Zásadní výhodou nebankovní půjčky je rychlé a snadné vyřízení odkudkoliv.

Nebankovní půjčka – nevýhody

Všechno má své výhody i nevýhody. Stejné to je i s nebankovní půjčkou. Jaká negativa se s nebankovní půjčkou pojí? Jedná se o:

  • vysokou RPSN 
  • vysoké pokuty za pozdní splacení 
  • kratší dobu splatnosti

Výše RPSN v sobě zahrnuje úroky i veškeré poplatky a přesně říká, kolik klient zaplatí za období jednoho roku za svou půjčku. Jednoduše řečeno, o kolik klient půjčku přeplatí.

U nebankovních půjček se může pohybovat i v řádech tisíců procent, proto je dobré se při výběru nebankovní půjčky zaměřit právě na výši RPSN. Zejména krátkodobé půjčky jsou zatížené vysokou úrokovou sazbou a velmi vysokou RPSN. 

Někteří poskytovatelé spoléhají na to, že klient nestihne nebankovní půjčku včas vrátit. A v takovém případě účtují vysoké pokuty, které se mohou vyšplhat na několikanásobek původní částky.

Pro nebankovní půjčky je typické, že se poskytují spíše v nižších částkách v řádech tisíců korun. Ovšem lze narazit i na nebankovní půjčky do 500 000 Kč. U nich však musí žadatel často počítat s dokládáním příjmů, ručením nebo zástavou.

Nebankovní instituce

Nebankovní instituce jsou finanční instituce, které nemají bankovní licenci. Pro nebankovní instituce neplatí tak přísná pravidla jako pro banky. Ovšem určitá pravidla dodržovat musejí.

Od prosince 2016 totiž platí novela zákona o spotřebitelském úvěru, která zpřísňuje poskytovatelům jak bankovních, tak nebankovních půjček situaci na trhu. Všechny subjekty, které chtějí poskytovat půjčky, musí mít licenci od ČNB, která na tyto subjekty dohlíží. Platí to i pro nebankovní instituce.

Podle uvedeného zákona musí nebankovní instituce prověřit finanční situaci žadatele o půjčku před jejím schválením. Pokud by si nebankovní instituce vůbec neověřila finanční situaci žadatele, mohl by se následně dovolat neplatnosti takové smlouvy.

Nebankovní instituce musí podat klientovi všechny informace o celkových nákladech na půjčku. Klient tak přímo uvidí, kolik peněz za úvěr nebankovní instituci ve skutečnosti zaplatí.

Další skvělou zprávou je, že všechny spory týkající se nebankovních půjček musí řešit soud. Nebankovní instituce mají zakázáno používat rozhodčí doložky. Ty dříve zajišťovaly, že v případě nesplácení spor řešil místo soudu věřitelem zvolený rozhodce, který byl často zaujatý. Tímto způsobem se legalizovaly abnormální úroky a pokuty.

Pokud mají nebankovní instituce licenci ČNB, musí výše uvedená pravidla (a mnohá další) dodržovat. Kdo si tedy chce být jistý, že nenaletí podvodníkovi, měl by si nejprve ověřit, zda daný poskytovatel licenci má.

Nebankovní půjčka bez registru

Každá finanční instituce poskytující úvěry má podle zákona povinnost prověřovat finanční situaci žadatelů, mj. i nahlížet do registru dlužníků. Pokud vyjde najevo, že by žadatel měl problémy se splácením půjčky, nesmí poskytovatel žádost schválit a půjčku poskytnout.

Nebankovní půjčka bez registru je typ půjčky, kdy poskytovatel do registru dlužníků nenahlíží nebo pro něj negativní zápis není až takový problém. Nebankovní půjčka bez registru cílí na ty, kteří se dostali do problémů a neví, jak z nich ven.

Často jsou v tak zoufalé situaci, že si nepřečtou smlouvu pořádně nebo vůbec a přistoupí na jakékoliv podmínky. Až následně zjistí, jak je nebankovní půjčka bez registru nevýhodná a drahá. Nebankovní půjčka bez registru je jedním z nejrizikovějších produktů na trhu, která může člověka dostat do obrovských dluhů.  

Pokud se někdo pro nebankovní půjčku bez registru přece jen rozhodne, měl by se zaměřit na výši RPSN, podmínky splácení, možnost předčasného splacení či odložení splátek a sankce za nesplácení. Také by se měl vyvarovat toho, aby za půjčku ručil majetkem.

Vždy je dobré si udělat průzkum trhu, přečíst si nějaké recenze nebankovních půjček a také zvážit schopnost půjčku splatit. O nebankovní půjčku bez registru se zajímají hlavně rizikoví klienti, kteří už problém se splácením měli. Další nebankovní půjčka je tedy dost riziková a hrozí pád do dluhové pasti.

Nebankovní půjčka ihned

Na trhu existuje mnoho druhů nebankovních půjček. Každý zájemce najde tu svou. Mezi velké výhody nebankovních půjček patří rychlost získání a možnosti splácení. Někteří poskytovatelé úvěr poskytnou i na pár dní, jiní na několik měsíců až let.

Kdo na peníze chvátá, bude se ohlížet po nebankovní půjčce ihned. Ta vyniká rychlostí schválení žádosti o úvěr a zasláním peněz. Celý proces totiž probíhá online bez nutnosti navštěvovat kamennou pobočku. Patří sem například FlexiFin půjčka.

Peníze tak může mít žadatel na účtu ještě ten samý den, kdy o půjčku zažádal. Na trhu je nebankovní půjčka ihned známá také jako mikropůjčka nebo půjčka před výplatou. To znamená splatnost do 30 dní a úvěrový limit do několika tisíc korun.

Výhodou nebankovní půjčky ihned je, že poskytovatel neřeší účel využití peněz. Lze ji tak použít na úhradu nečekaných výdajů či na cokoliv jiného.

Další výhodou nebankovní půjčky ihned bývá možnost získání první půjčky zcela zdarma. To znamená, že pokud klient peníze vrátí včas, nezaplatí ani o korunu navíc. Nebankovní instituce se tak snaží nalákat nové klienty. Další půjčky už jsou pak úročeny. A zpravidla hodně.

Nebankovní půjčka ihned slouží k pokrytí nečekaných výdajů.

Nebankovní půjčky bez registru a potvrzení příjmu

Nebankovní půjčky bez registru a potvrzení příjmů jsou takové půjčky, kdy poskytovatel nenahlíží do registru dlužníků insolvence, exekuce ani žádného jiného registru, ani do nich nezapisuje žádné údaje o klientech. Současně ani nežádá doložit příjmy zájemce. Tyto půjčky se také nazývají jako půjčky bez nahlížení do registru.

Půjčují se zpravidla velmi nízké částky ihned v hotovosti nebo i na účet a peníze je potřeba vrátit do několika týdnů, max. do jednoho měsíce. Dlouhodobá půjčka bez registru je spíše výjimkou.

Nebankovní půjčky bez registru a potvrzení příjmů jsou lákavé tím, že jsou dostupné téměř pro každého. Málokdo si však uvědomí možná rizika. Úvěruschopnost žadatele se nezkoumá a jeho zadlužení se zvyšuje den ode dne.

Pak je tu ještě druhý typ nebankovní půjčky bez registru a potvrzení příjmů. Při jejím schvalování totiž poskytovatel sice nahlíží do registru, avšak předchozí záznamy žadatele tolik neřeší a je benevolentní i k menším prohřeškům.

Žádost o úvěr zamítají jen v případech, kdy je žadatel již hodně zadlužen, je proti němu vedena exekuce, nebo je dokonce v insolvenci.

Navíc půjčka bez doložení příjmu nutně nemusí být půjčka, kdy poskytovatele vůbec příjem žadatele nezajímá. Jedná se o půjčky, kdy není třeba dokládat papírové potvrzení o příjmu podepsané zaměstnavatelem. Poskytovateli stačí elektronické výpisy z účtu nebo daňové přiznání.

Nebankovní půjčky bez registru a potvrzení příjmů tedy automaticky nemusejí znamenat, že se jedná o nezákonný produkt. Jen je vždy potřeba si dávat pozor, co a za kolik si člověk půjčuje.

Získat nebankovní půjčku bez registru a potvrzení příjmů je opravdu snadné. Stačí vyplnit přes web jednoduchý formulář, přiložit občanku, zvolit částku půjčky a termín splatnosti. Schválení většinou zabere jen pár minut a žadatel se o něm dozví SMS zprávou nebo mailem. Peníze může mít na účet ještě týž den.

Nebankovní půjčky bez registru a bez zástavy

Jak již bylo uvedeno, nebankovní půjčky bez registru jsou půjčky, kdy poskytovatel neřeší historii splácení nebo současný dluh žadatele. Nebankovní půjčky bez registru a bez zástavy jsou půjčky, kdy se nenahlíží do registru dlužníků a ani není třeba ručit majetkem.

Klient se tak nemusí bát, že by v případě nesplacení půjčky přišel o střechu nad hlavou. Na druhou stranu je půjčka vykoupena vysokou RPSN a sankcemi. Přece jen poskytovatel musí mít nějakou pojistku na to, když dlužník včas nezaplatí.

Je také třeba si uvědomit, že bez zástavy si lze půjčit pouze menší částky. Pokud někdo nabízí nebankovní půjčky bez registru a bez zástavy v řádech statisíců, nebude se jednat o důvěryhodnou nabídku.

Nebankovní půjčky bez registru a bez zástavy jsou cíleny na osoby, které mají finanční problémy, v minulosti se potýkaly s dluhy nebo jsou stále zadlužení a nemají majetek. Tyto osoby by si však další půjčku měly dobře rozmyslet, ať je její nabídka jakkoliv lákavá.

Nebankovní půjčky s exekucí

Pokud se někdo dostane do exekuce, znamená to, že má problémy s plněním svých peněžitých závazků. Například v minulosti již nějakou půjčku nevrátil, nezaplatil fakturu za telefon či energie nebo pokutu za parkování.

Získání nového úvěru je v exekuci poměrně složitou záležitostí. Nehledě na to, že každá nová půjčka s exekucí situaci dlužníka jen zhorší, než aby byla přínosem. Proto by měl dlužník raději zvážit návštěvu dluhové poradny, než hledat nebankovní půjčky s exekucí.

Vzhledem k tomu, že dlužník v exekuci je velmi rizikovým klientem, solidní nebankovní společnost mu nepůjčí. A ani podle zákona nemůže, protože musí ověřovat bonitu žadatele.

Přesto nejsou nebankovní půjčky s exekucí nemožné, byť nejsou běžným produktem. V současné době k nebankovním půjčkám s exekucí patří například DSCredit nebo Ammado.

Lidem v exekuci se nebojí půjčit ani soukromé osoby. U nich už však vůbec nejde mluvit o solidních nabídkách. Spíše se bude jednat o lichvářské půjčky za hranou zákona, než o skutečnou pomoc.

Nebankovní půjčky na IČO

Živnostníci a menší podnikatelé to mívají na poli půjček těžké. Jejich výdělky nejsou stálé a pokud s podnikáním teprve začínají, pak zpravidla ani žádné výdělky nemají. Taky u nich hrozí riziko krachu. Přesto dnes banky i nebankovní instituce běžně nabízejí půjčky pro podnikatele.

Ty jsou nazývány také jako půjčky na IČO nebo půjčky pro OSVČ. Vyřízení bankovní půjčky na IČO trvá déle a je zatíženo většími požadavky. Na druhou stranu mají bankovní půjčky lepší podmínky, než nebankovní půjčky na IČO.

Nebankovní půjčky na IČO jsou vhodné pro osoby samostatně výdělečně činné, které s podnikáním začínají nebo už mají podnikání rozjeté a potřebují investovat třeba do nového vybavení nebo stroje. Hodí se i tehdy, když OSVČ nastane druhotná platební neschopnost. To znamená, když se klient podnikatele zpozdí se zaplacením faktury.

Nebankovní půjčky na IČO mohou být krátkodobé i dlouhodobé. Krátkodobé jsou poskytovány v nižších částkách. Jejich alternativou pro OSVČ může být kontokorent nebo kreditní karty.

Pokud si podnikatel potřebuje půjčit vyšší obnos, pak zvolí dlouhodobou nebankovní půjčku na IČO. Řada poskytovatelů má možnost vyřídit půjčku z pohodlí domova online prostřednictvím jednoduchého formuláře.

Kromě živnostenského listu, dokladu totožnosti a podnikatelského bankovního účtu je třeba dokládat daňové přiznání. Některým poskytovatelům stačí i výpisy z účtu, ze kterých jsou zřetelné pohyby na účtu živnostníka.

Vzhledem k tomu, že nebankovní půjčky na IČO nejsou regulovány zákonem o spotřebitelském úvěru, může si poskytovatel půjčky do smlouvy nastavit v podstatě jakékoliv podmínky. OSVČ tak není chráněný jako běžný spotřebitel.

Pokud si živnostník potřebuje vzít půjčku pro osobní potřeby (např. koupě auta pro rodinu nebo koupě věcí do domácnosti), pak by si měl vzít klasický spotřebitelský úvěr s vyšší ochranou dlužníka.

Nebankovní půjčky do 500 000 bez registru a zástavy

Půjčit si půl milionu korun dnes není nic nemožného. Ovšem půjčit si půl milionu bez registru a zástavy může být docela oříšek. Problém nastává i u nižší částky, kdy sehnat půjčku 250 000 Kč bez registru, bude problém. Licencované společnosti jsou vždy povinny nahlédnout do registrů.

Bankovní půjčky bez zástavy jsou běžně dostupné i pro vyšší částky. Avšak banky důkladně prověřují registry, takže s bankovní půjčkou do 500 000 korun bez registru a zástavy nelze počítat.

Jak je to s nebankovní půjčkou do 500 000 bez registru a zástavy? Nebankovní půjčky se poskytují zpravidla v nižších částkách. Takové půjčky jsou pak bez registru a zástavy a nehrozí u nich, že klient přijde o střechu nad hlavou, pokud nebude schopen půjčku splácet.

Kdo chce půjčku ve vyšších částkách, měl by se připravit na to, že bude muset dokládat pravidelný příjem. Nemusí jít jenom o plat, někdy stačí třeba i důchod či rodičovský příspěvek. Každopádně musí být příjem dostatečně vysoký a pravidelný.

I když si možná někdo řekne, že u nebankovní půjčky do 500 000 bez registru a zástavy nehrozí žádné riziko, když klient neručí svým majetkem, opak je pravdou. Poskytovatelé nebankovních půjček bez registru a zástavy znají i jiné způsoby, jak získat vypůjčené prostředky zpět.

Navíc nebankovní půjčky do 500 000 bez registru a zástavy jsou velmi nevýhodné. Riziko nevrácení půjčky je vykoupeno vysokou RPSN a sankcemi za prodlení. Ty často mají za následek to, že se klient z dluhů nejen nedostane, navíc celou situaci ještě zhorší.

Nebankovní půjčkou bez zástavy je třeba Monefit půjčkaZaplo půjčka či Mando půjčka.

Kdo si je jistý, že dokáže půjčku splatit, měl by raději zvolit půjčku se zástavou nemovitosti. Ať už bankovní, nebo nebankovní. Ta má totiž mnohem lepší podmínky.

Nebankovní půjčka na ruku

Většina půjček je dnes vyplácena na bankovní účet, protože to je rychlé, jednoduché a stojí to minimální náklady. Poskytovatelé půjček však vědí, že v některých situacích potřebuje člověk peníze ihned v hotovosti. Proto nabízejí nebankovní půjčku na ruku.

Tento typ půjčky lze najít také pod názvem půjčka o víkendu, půjčka pro zadlužené nebo půjčka v insolvenci. Volí ji žadatelé, kteří nemají bankovní účet nebo nechtějí, aby se o půjčce někdo dozvěděl. Je tedy jasné, že nebankovní půjčka na ruku cílí na rizikové klienty.

Úrokové sazby u nebankovní půjčky na ruku jsou vysoké a poplatky za nesplacení dluhu ještě vyšší. Půjčky na ruku bývají ještě méně výhodnější, než když jsou peníze převáděny na účet.

O nebankovní půjčku na ruku se také žádá online, avšak peníze jsou předávány v hotovosti. Nejjednodušší a zároveň nejdražší způsob je, že peníze na ruku přinese zástupce společnosti až domů. Levnější variantou bývá vyzvednutí u smluvního partnera poskytovatele půjčky. To může být například trafika, čerpací stanice nebo sázková kancelář. 

Nebankovní půjčka na ruku – na co si dát pozor

Jak už bylo uvedeno, nebankovní půjčku na ruku hledají zejména rizikoví klienti, kteří mají nebo měli problémy s platební morálkou. Vzhledem k tomu, že jim mnoho institucí nepůjčí, jsou ochotni si půjčit kdekoliv a za jakýchkoliv podmínek.

Proto se na poli nebankovních půjček na ruku pohybuje mnoho pochybných individuí. Jsou ochotni půjčit komukoliv bez doložení příjmů a bez registru. Podmínkou však často bývá ručení majetkem nebo podpis směnky.

Osobní půjčka na směnku je však nezákonná. Jestli někdo uvidí nabídku půjčky na směnku, měl by od ní rychle dát ruce pryč. Stejně tak by se měl vyvarovat nebankovní půjčky na ruku, která vyžaduje zástavu nemovitosti.

Nebankovní půjčka na ruku nikdy nebude výhodná. Pokud se pro ni člověk přece jen rozhodne, měl by si prověřit daného poskytovatele a pořádně zkontrolovat, jakou částku za půjčku celkem zaplatí. Úroky, náklady a další poplatky totiž mohou půjčenou částku několikanásobně převýšit.

Nebankovní registr

Nebankovní registr klientských informací (NRKI) byl založen v roce 2004 a spravuje databázi údajů o úvěrových produktech klientů společností poskytujících spotřebitelské, leasingové a další úvěry. Jsou zde údaje vypovídající o bonitě, platební morálce a důvěryhodnosti zájemců o úvěr.

V nebankovním registru si poskytovatel úvěru může ověřit, zda klient své závazky včas a řádně splácí. V kladném případě se na klienta pohlíží jako na známého a solidního klienta. Ten má šanci úvěr získat bez větších problémů.

Informace obsažené v nebankovním registru jsou pravidelně měsíčně aktualizovány a uchovávány po dobu smluvního vztahu s finanční institucí a po dobu dalších 4 let po jeho ukončení. V nebankovním registru lze také nalézt i pouze žádosti o úvěr, které se v nebankovním registru uchovávají po dobu jednoho roku

Nebankovní registr se týká občanů (spotřebitelů), podnikatelů i právnických osob.

Nebankovní registr není volně přístupný, je však možné požádat o jeho výpis. Z důvodu ochrany osobních údajů není možné zažádat o výpis jiné osoby než samotného žadatele. O výpis z registru lze zažádat na stránkách www.cbcb.cz. 

Jak vybrat nejlepší nebankovní půjčku?

Obecně nelze říct, jaká je nejlepší nebankovní půjčka. Je totiž mnoho druhů nebankovních půjček s různými parametry a každému bude vyhovovat jiná. Bankovní půjčky jsou sice výhodnější, avšak i v nebankovním sektoru lze najít férové nebankovní půjčky.

Jak tedy vybrat nejlepší nebankovní půjčku? Je potřeba se soustředit zejména na následující:

  • celkově zaplacenou částku (tj. o kolik se půjčka přeplatí),
  • výši úroků a RPSN,
  • poplatky a pokuty, které jsou ve smlouvě,
  • dobu splatnosti.

Také je potřeba si ověřit, jestli má poskytovatel půjčky licenci ČNB. Ta je dobrým znamením toho, že dodržuje českou legislativu. K průzkumu trhu může žadatel využít online srovnávače půjček, které mu s výběrem nejlepší nebankovní půjčky pomůžou.

Nebankovní půjčky Brno, nebankovní půjčky Praha

Většina nebankovních půjček se vyplácí na účet žadatele, takže je jedno, odkud je žadatel nebo samotný poskytovatel půjčky. Nebankovní půjčky Brno a nebankovní půjčky Praha či jakéhokoliv jiného města tak budou zajímat především ty, kdo shánějí půjčku v hotovosti.

Možností, kde si půjčit, je dnes nepřeberné množství. Důležité je zkontrolovat, zda se jedná o ověřenou společnost s licencí ČNB. Níže je výčet několika nebankovních půjček Brno:

  • Zaplo
  • Zonky
  • Provident
  • Camali
  • Cofidis

A co nebankovní půjčky Praha? Nebankovní půjčky Praha mají jednu obrovskou výhodu. Vzhledem k velikosti hlavního města je jejich nabídka opravdu bohatá. Častěji však hrozí, že zájemce narazí na nepoctivého poskytovatele půjčky.

Z těch ověřených nebankovních půjček Praha lze doporučit stejné jako ty, co fungují v Brně a jsou uvedeny výše.

Ať už se jedná o nebankovní půjčku v Praze nebo v Brně, měl by každý nejprve dobře zvážit, jestli půjčku opravdu potřebuje a jestli jí bude schopen splatit. To patří k základním zásadám zodpovědného půjčování.

Nebankovní půjčky – recenze

Pro laika může být těžké, se v záplavě nabídek nebankovních půjček vyznat. Výběr nové nebankovní půjčky usnadní jednak online srovnávače půjček a také recenze nebankovních půjček. V recenzích nebankovních půjček je možné si přečíst kladné i záporné názory na jednotlivé poskytovatele.

Pokud si zájemce nějakého poskytovatele vybere a nenajde na něj žádnou recenzi nebankovní půjčky, měl by se raději poohlédnout jinde.